Търсене
• предлагаме
 
64 продукта
• раздели
 
Тъкани
Сурови тъкани
Прежди
Нетъкан текстил
Одеала
Регенерирани материали
Услуги

начало » оборудване


Оборудване и технологии

"Витекс-Троян" АД разполага с технологично оборудване и ноу-хау за извършване на производство и услуги в следните основни направления:

  • Предене

Дружеството разполага с предачен цех оборудван с дараци "Октир" и "Босон", което ни позволява да предем щрайхгарни прежди с номера от №м 4 до №м 18 и състави: 100% вълна, както и вълна и синтетика в зависимост от изискванията на клиента.

Производствения ни капацитет е 600 тона годишно.

Разполагаме и с автоматизирани бобинарки "Шлафхорст", които извършват сплайзване на преждата. Предлагаме прежда в разфасовки: дължина на конусите 230 и 270 мм и широчина на конфекционираните бобини 250 мм. Разфасовката за продажба е по 8 бобини в полиетиленова опаковка.

 

  • Тъкане

Тъкачния ни цех разполага с 6 стана "Ново Пиньоне" и 35 стана "СТБ". Възможностите ни за производство на сурови тъкани са 700 хил. м. годишно.

Произвеждаме тъкани с грамаж от 290 гр. до 1000 гр. С максимална широчина 200 см.

Oсвен тъкането за собствени ни готови изделия фирмата има капацитет за приемане на поръчки за производство на суров плат.

 

  • Апретура

Цехът за апретурна обработка е напълно съоръжен за прозводство на следните типове тъкани: туиди, велури, тъкани фланелен тип, фантазни тъкани с атрактивни структури, шетланди, мелтони и шаячен тип.

Машинният ни парк включва: перално-тепавични ма-шини "Hemmer", шардони "Textima", Барилни апарати "Fongs", Ножи-ци "Vollenweider", Сушилно карбонизацио-нен апарат "Krantz", Кесел декатир "Hemmer", парни маси и преси.

Предлагаме на нашите клиенти и партньори богата гама от едноцветни и десени-рани тъкани. Фирмата разполага с технологични възможности и ноу-хау за прозвод-ство на специални тъкани: трудно - горими, хидрофобни и киселоно-устойчиви, подходящи за работни облекла, униформи и интериорен текстил и облицовки.

Покрили сме изи-скванията на стандартите: Английски стандарт за трудно-горимост: BS 5438, Немски стандарт за трудно-горимост DIN 4102 - клас B1, БДС 10557-88 за трудно-горимост и БДС EN 20881 за хидрофобност.

Производственият ни капаците е 600 хил. м готови тъкани годишно.

 

  • Нетъкан текстил

"Витекс-Троян" АД разполага с цех за производство на следните видове нетъкан текстил:
Маливат с показатели: Тегло от 140 до 270 гр./м2 и широчина от 100 до 320 см. Капацитет: 4 мил. м2 годишно.
Малифлиз с показатели: Тегло от 160 до 260 гр./м2 и широчина от 100 до 220 см. Капацитет: 300 хил. м2 годишно.
Вата с показатели: Тегло от 150 до 260 гр./м2 и широчина до 160 см. Капацитет: 300 тона годишно.

Нашите производи са подходящи за конфекционната, обувната и мебелната индустрия, за хидроизолационни материали, химическата промишленост и др.

 

  • Одеала

Произвеждаме в зависимост от изискванията на нашите клиенти и партньори богата гама от вълнени класически одеала, одеала тип родопски, одеала подходящи за хуманитарни цели. Предлагаме следните типове на готовите одеала: обримчени и галонирани в опаковки на бали или бройка.

Капацитет: 150 хил. броя годишно.

НОВО: Производство на екологични одеала.

 

  • Регенерат

Дружеството има инсталирана линия "Ларош" за регенериране на текстилни материали.

Капацитет: 50 тона месечно.

 

  • Гаранции за качество

Лаборатория ни е оборудвана за извършване на основните тестове, необходими за проверка на параметрите, които сме договорили с партньорите.

Можем да извършваме и следните услуги с наши материали или с материали на клиента:
» Багрене на вълна, полиестер и полиамид на влакно
Капацитет: 200 тона годишно.
» Багрене на прежда
Капацитет: 200 тона годишно.
» Правене на смеси
Капацитет: 200 тона годишно.

 

  • новини
   
помощ мнения